Dawno mnie tu nie było, co nie znaczy, że nie gotowałam i nie jadłam:)
Dziś szybka, pyszna sałatka z avocado, rukoli, cebuli, wędzonego łososia.
Avocado przekroić wzdłuż, wyjąć pestkę, wydrążyć łyżeczką, dzieląc miąższ na kawałki średniej wielkości. Skroić drobniutko pół cebuli. Pokroić łososia i rukolę. Wszystko delikatnie wymieszać, polać oliwą (2 łyżki), skropić sokiem z cytryny i dodać pepperoncino - odrobinę, bo rukola jest ostra. Jeść bez niczego lub z chlebem - ja mam domowy, upieczony przez moją siostrę, wspaniały:)
Anna Goławska

Jestem autorką kilku przewodników po Toskanii oraz książek poetyckich. Dużo podróżuję, sporo czytam i trochę piszę. Najlepiej czuję się w drodze.
Popularne posty
-
Jadłam taką konfiturę w Toskanii kilka razy i bardzo mi smakowała, najbardziej taka zrobiona w domu - dokładnie przez Robertę z Castelmuzi...
-
Uwaga, od 1.03.2018 zmieniły się ceny oraz rodzaje biletów. Wszystkie informacje znajdziecie tutaj: https://www.uffizi.it/pagine/nuove-tarif...
-
Migawki z bardzo krótkiej podróży na Maltę i Gozo Myślicie, że podróżuję tylko do Włoch? No prawie. Jednak od czasu do czasu zdarza mi się...
Archiwum
Linki różne
Goście
Obsługiwane przez usługę Blogger.
0 komentarze/y:
Prześlij komentarz