Kto jest na diecie, niech nie czyta dalej. Deser dobry na jesienną deprechę, słodki i tłusty. Robi się go bardzo szybko, zjada jeszcze szybciej.
Smacznego!
Na 2 osoby:
pół opakowania serka mascarpone 250 gram (czyli 125 gram)
5 łyżek cukru pudru
pół szklanki śmietany (prawdziwej)
1 duża gruszka
trochę startej czekolady
łyżka mleka
Mascarpone rozmieszać łyżką z mlekiem i 3 łyżkami cukru pudru. Mikserem ubić śmietanę z resztą cukru i dodać do masy. Obrać i pokroić gruszkę. Układać warstwami w szklance, przesypując czekoladą. Przed podaniem wstawić na godzinę do lodówki.
Anna Goławska
Jestem autorką kilku przewodników po Toskanii oraz książek poetyckich. Dużo podróżuję, sporo czytam i trochę piszę. Najlepiej czuję się w drodze.
Popularne posty
-
Jadłam taką konfiturę w Toskanii kilka razy i bardzo mi smakowała, najbardziej taka zrobiona w domu - dokładnie przez Robertę z Castelmuzi...
-
Uwaga, od 1.03.2018 zmieniły się ceny oraz rodzaje biletów. Wszystkie informacje znajdziecie tutaj: https://www.uffizi.it/pagine/nuove-tarif...
-
Blog dostępny jest od dziś pod adresem https://toskania.org.pl/blog/ Jest częścią mojej strony z noclegami w Toskanii. Zapraszam!
Archiwum
Linki różne
Goście
Obsługiwane przez usługę Blogger.

0 komentarze/y:
Prześlij komentarz