Kto jest na diecie, niech nie czyta dalej. Deser dobry na jesienną deprechę, słodki i tłusty. Robi się go bardzo szybko, zjada jeszcze szybciej.
Smacznego!
Na 2 osoby:
pół opakowania serka mascarpone 250 gram (czyli 125 gram)
5 łyżek cukru pudru
pół szklanki śmietany (prawdziwej)
1 duża gruszka
trochę startej czekolady
łyżka mleka
Mascarpone rozmieszać łyżką z mlekiem i 3 łyżkami cukru pudru. Mikserem ubić śmietanę z resztą cukru i dodać do masy. Obrać i pokroić gruszkę. Układać warstwami w szklance, przesypując czekoladą. Przed podaniem wstawić na godzinę do lodówki.
Anna Goławska
Popularne posty
-
Blog dostępny jest od dziś pod adresem https://toskania.org.pl/blog/ Jest częścią mojej strony z noclegami w Toskanii. Zapraszam!
-
Migawki z bardzo krótkiej podróży na Maltę i Gozo Myślicie, że podróżuję tylko do Włoch? No prawie. Jednak od czasu do czasu zdarza mi się...
-
Jadłam taką konfiturę w Toskanii kilka razy i bardzo mi smakowała, najbardziej taka zrobiona w domu - dokładnie przez Robertę z Castelmuzi...
Archiwum
Linki różne
Goście
Obsługiwane przez usługę Blogger.
0 komentarze/y:
Prześlij komentarz